Mesotherapy

Vakker i vinter

Medisinsk hudpleier Edyta Hætta forteller om hvordan å se vakker og naturlig ut i vintersesongen.

Vinter er en periode med mangel på sol og kortreiste frukt og grønnsaker. For vår hud oppleves det negativt, likesom værskifte. Huden blir tørr, irritert og mister sin friske farge.

Hvordan skal vi ta vare på den i løpet av vintersesongen?

Edyta Hætta: Først og fremst må vi sørge for at huden er beskyttet. Bruk beskyttende barriere i form av fete kremer. Kremer påføres under sminke. Din favoritt fuktighetskrem vil huden oppleve sannsynligvis som for svak til å beskytte den bra nok i en kald luft.

I stedet for fete kremer kan vi bruke oljer. Oljer ofte inneholder ceramider eller fettløselige stoffer som tetter lipidbarrieren i huden.

Et lukket vindu og varmeradiatorer skaper ett annet problem for vår hud. Under slike forhold blir huden veldig dehydrert. Vi må øke væskeinntak siden dehydreringen skjer fra innsiden. Kosttilskudd og preparater må inneholde planteekstrakter og vitaminer som er bra for blodsirkulasjon.

Hvordan behandle huden når vi veksler mellom kaldt luft ute til tørr luft inne?

Edyta Hætta: Kosthold som er egnet for sesongen, friluftsaktiviteter og valg av riktige kremer.

Når kan vi si at huden er i god stand?

Edyta Hætta: Når vi ser i speilet og vi liker det vi ser. Generelt bør huden være stram og glattes ut raskt etter at du klyper i den.

Hva er revitalisering?

Edyta Hætta: Revitalisering er hudens evne til å opprettholde sin opprinnelige kvalitet. Vi tilbyr mesotherapy og peeling behandlinger som stimulerer revitaliseringsprosesser.

Hvilken form for revitaliserings behandlinger vi anbefaler er avhengig av alder og hudens tilstand. I tillegg legges det vekt på pasientens behov og ønsker.

Hvis det er en person som har daglige møter med kunder, vil vi varsle om at mesotherapy og peeling behandlinger vil etterlate synlige hevelser og rødhet i huden i en uke, og vil anbefale radiobølger eller laserbehandlinger i stedet.

Hvis det viktigste for kunden er å oppnå best mulig resultat kan vi kombinere effektive metoder: Mesotherapy med blodplate-rik plasma, vitaminer og hyaluronsyre.

Det er veldig viktig å exfoliere død epidermis.

Det er sannsynligvis en forskjell mellom peeling kjøpt i butikken og den medisinske peelingen. Kan du si noe om dette?

Edyta Hætta: Bruk av peeling preparater kjøpt i butikken kan sammenlignes med å vaske huden litt nøyere – bare de øverste døde celler blir borte. Men hvis du vil ha mer grundig rens av huden må du gå til spesialisten.

Eksfoliering er ekstremt viktig for videre behandling. Hvis huden ikke blir grundig renset i begynnelsen, vil ingen behandling fungere optimalt.

Om vinteren bruker jeg i tillegg en okklusjon med retinol, som har eksfolierende og vitaliserende effekt på huden.

Skal medisinsk peeling alltid gjøres før du begynner med revitalisere behandlinger?

Edyta Hætta: Kunder foretrekker dette som en del av behandling når vi gjør mesotherapy. Etter mesotherapy bruker vi syrebehandlinger for at huden opprettholder seg raskere.

Min egen behandling:

  • Den starter med mesotherapy og jeg bruker dermapen/ mesogun med hyaluronsyre Cytocare 532 som inneholder næringsstoffer. Lysdiodene i mesogun sender sterkt lys mot mikrosår som akselererer revitaliseringsprosessen og desinfiserer huden.
  • Deretter legger jeg ferulac peeling eller revitaliserende maske.
  • Videre påfører jeg okklusjon med retinol som har ettervirkning i 8-10 dager.

Hele prosedyren fører til høyere tetthet, fasthet i total revitalisering av huden. Jeg behandler ansikt, hals, decoltee og hender.

Hva koster en slik behandling?

Edyta Hætta: Prisen avhenger av valg av behandlingen. Områder varierer fra 2000,- Jo flere produkter vi bruker, desto dyrere blir behandlingen. Kunder ofte kjøper 2-4 behandlinger for å oppnå en synlig og langvarig effekt.