Hudbehandlinger

Huden til kvinner i overgangsalderen

Kvinnen fra det 21. århundre er aktiv, selvsikker og vellykket. En stor andel kvinner over 50 år jobber aktivt, har lederstillinger og sin egen suksessfulle virksomhet. 

Hudforandringer som skjer i overgangsalderen former utseendet til kvinnen, og dette påvirker også livskvaliteten hennes. Situasjonen med tilpasning, selvtillit og mental helse endrer seg. Endringene som skjer i kroppen ved overgangsalder er restrukturering av den hormonelle balansen (østrogenet og progesteronet reduseres, og nivået av androgener øker), og følgelig kan mange kvinner oppleve porøs hud, akne, hirsutisme og androgenetisk alopecia som følge av dette. Nedbryting av kollagen og elastin gjør at huden mister sin fasthet og spenst, og huden føles slappere og tynnere enn før. Huden får dårligere evne til å holde på fuktighet, melanogenesen endrer seg og fører til ujevn hyperpigmentering, beinstrukturen rammes av atrofi, og musklene blir enten overaktive eller mister funksjon.

Det finnes mange hudbehandlinger som kan gjenskape tapt volum og bidra til økt celleaktivitet.

Hyaluronsyrefillere 

er syntetisk fremstilt hyaluronsyre som injiseres i ulike hudlag for å gjenopprette volum, definisjon og fuktighet i huden. Behandlingen tilpasses hver pasient og riktig filler velges ut fra indikasjon og behov. Behandlingen tar vanligvis 15-45 minutter å gjennomføre, og pasienten kan returnere til vanlige gjøremål rett etterpå. Det er likevel viktig at behandleren gir etterbehandlingsråd som pasienten selv følger opp de neste dagene. Resultat sees umiddelbart etter behandling.

Mesoterapi 

er en injeksjonsbehandling sammensatt av ulike substanser som vitaminer, hyaluronsyre, mineraler og aminosyrer. Behandlingen ble utviklet av en fransk lege i 1958, og er en behandling som utføres ukentlig over en viss tidsperiode for å oppnå optimalt resultat. Effekten av mesoterapi er stimulering av metabolisme, økning i celleaktivitet, og hydrering. Behandlingen kan utføres på alle pasienter.

PRP 

er en injeksjonsprosedyre som involverer subkutan administrering av pasientens egen blodplasma. Innledningsvis før behandling samles venøst blod fra pasienten, og dette sentrifugeres før det injiseres tilbake i pasientens hud ved hjelp av tynne nåler. Behandlingen har vist god effekt på unge pasienter, men virkningen avtar ved 40-årsalderen grunnet dårligere blodverdier hos voksne og eldre. Behandlingen forbedrer kvaliteten og teksturen på huden, reduserer linjer og rynker, bidrar til en jevnere hudtone, og reduserer arr og strekkmerker.

Carboxytherapy 

er en injeksjonsmetode hvor sterilt karbondioksid injiseres intradermalt. Behandlingen setter i gang en kontrollert inflammasjonsprosess som får huden til å regenerere seg selv. Oksygenrikt blod strømmer til vevet og fører til bedret sirkulasjon i det behandlede området. Behandlingen reduserer mørke ringer rundt øynene, reduserer cellulitter, gjenoppbygger kollagen og elastin, forbedrer akne og aknearr, destruerer uønskede fettceller, og minimerer synligheten av strekkmerker. Det er ingen alvorlige bivirkninger knyttet til behandlingen.